Ny extra föreningsstämma tisdagen den 8 november 2016

Medlemmarna i Brf Fatburen kallas härmed till extra föreningsstämma tisdagen den 8 nov 2016 kl 19.00 i föreningslokalen.
Stämman är begärd av revisor.
Dagordning, styrelsens förslag och revisorns begäran bifogas här, ritningarna kommer i en separat fil.

Dagordning

  1. Öppnande
  2. Godkännande av dagordningen
  3. Val av stämmoordförande
  4. Anmälan av stämmoordförandens val av protokollförare
  5. Val av två justerare tillika rösträknare
  6. Fråga om stämman blivit stadgeenligt utlyst
  7. Fastställande av röstlängd
  8. Styrelsens förslag
  9. Avslutning

Styrelsens förslag

Anna Niva (lgh 3+4) har begärt och fått bygglov för att bygga en balkong i vinkeln mellan 16 A-gården och Gårdshuset, liknande den befintliga högre upp. 
Vid extra föreningsstämma 26 okt 2016 föreslog Anna Niva en minskning av balkongytan från (292x277 cm) 8,09 kvm till (292x227) 6,63 kvm. Styrelsen ställde sig bakom detta förslag. Vid omröstning fick styrelsens förslag inte 2/3 majoritet. Stämman beslöt alltså att balkongen inte får byggas. 
Föreningens revisor har nu begärt en ny extrastämma eftersom informationen om minskning av balkongytan inte hade gått ut i förväg och därmed inte nått alla medlemmar. 
Styrelsen hänvisar till bifogade ritning och föreslår att den reviderade balkongen får byggas. 

Begäran om extra föreningsstämma
Vid den extra föreningsstämma som ägde rum 26 okt 2016, och som behandlade frågan om byggande av balkong mot 16 A-gården, framkom att balkongen skulle minskas med 50 cm så att den inte kom över porten. 

Jag anser att detta är ny information av så väsentlig art att den borde komma alla till del innan man går till omröstning eller lämnar ifrån sig fullmakt. Så hade inte skett inför stämman den 26 okt. Jag begär därför i enlighet med föreningens stadgar § 14 att en ny extra föreningsstämma inkallas där alla får fullständig information, helst i form av ritning.

Stockholm 2016-10-29
Eva Bäcklin
Revisor